Hårda bud!

juni 28th, 2013

Efter en orolig natt med begränsat med sömn begav jag mig iväg till min arbetsplats idag på förmiddagen.

Hade inga förväntningar alls denna gång utan kände mig mest som ett får på väg till slaktbänken. Denna känsla visade sig inte vara helt ogrundad. Huvudämnet var att jag inte anses passa in i företagets mall och att mina kollegor i butiken samstämmigt gett uttryck för att de inte trodde det finns någon möjlighet för mig att komma tillbaka. Det hade rentav funnits någon/några (?) som sagt att den/de kommer att sluta om jag återvänder.

OUTCH! Vilken jävla magsugare.

Jag har ju tidigare här i bloggen nämnt att jag har haft problem i gruppen och att jag är medveten om att jag har sårat många, men att det var så här allvarligt hade jag verkligen inte kunnat föreställa mig. Jag kände genast att jag bara ville ställa mig upp och börja förklara mig på tusen olika sätt, men blev istället sittande tyst för att försöka smälta informationen. Mina halvlama kommentarer om att det ju inte är någon i personalgruppen som har sett mitt riktiga jag, eftersom de flesta har börjat jobba de senaste två åren då jag mått dåligt, kändes ganska bortkastade. Dessutom hade jag i samtalets början, på en direkt fråga om hur jag ser på att återvända, svarat att jag ville komma tillbaka och trodde att det visserligen inte skulle vara lätt, men absolut inte omöjligt. Nu skall jag bara leta upp en dumstrut och gå ut på stan med den på huvudet… Ni får skratta och peka om ni ser mig.

Till min förvåning är jag ändå inte så knäckt som jag trodde att jag skulle bli. Visserligen är det jobbigt, fruktansvärt och förnedrande att bli bortvald, men samtidigt så kanske det faktiskt öppnas ett fönster då en dörr stängs. Jag vet inte ännu och i väntan på svar så skall jag försöka njuta av sommaren och solen och möjligheten att få göra vad jag vill av mina dagar. Det är verkligen inte alla förunnat.

Vi satt i alla fall över en timme och pratade, mycket av vad som sades minns jag inte, annat är i sammanhanget mindre viktigt, men kontentan av det hela var i alla fall att vi inte i nuläget skall fatta några beslut om framtiden. Jag är ännu sjukskriven och kommer att vara det fortsättningsvis efter nästa veckas trepartssamtal.

Någonting väldigt positivt kom i alla fall ut av det här mötet. Jag berättade (storgråtande) om FPA och deras hantering varvid personalchefen förvånat tittade på mig och sa: Varför ringde du inte med en gång? Vad jag inte tänkt på är att jag har en hel del övertidstimmar och semesterersättning som ligger outbetalda i företaget så en del av detta betalas in på mitt konto senast på måndag. JAAAA!!! Jag slipper kronofogden och socialen och mina amorteringar blir betalda även denna månad. En gigantisk sten föll från mitt hjärta.

Nu skall jag ta helg med rostbiff, potatissallad och en öl till det. Det är jag fan-i-mig värd!

 

6 Responses to “Hårda bud!”

  1. Elli skriver:

    Ja du, Toja, tidigare har jag ju sett allt i svart och anklagat mig själv helt för att allt har blivit som det har blivit, men sakta och försiktigt börjar jag ju få insikten att det inte är ens fel då två träter.

  2. Toja skriver:

    Jösses :(
    Men vilka fega krakar .. om de mått dåligt av att ha dig där och aldrig sagt något? Nu när du knäar, då kastar dom sig över dig?!
    Och det där kom nu efter att ni haft ett första trepartsamtal va? och dessutom kom det utan tredje parten med som kan fånga upp dig … illa.
    Nä, knyck på nacken och gå vidare!!

  3. Elli skriver:

    Tack Susy! Jo, jag tycker det känns orättvist att inte få en andra chans, men samtidigt så kan jag ju inte tvinga in mig i en grupp som inte vill ha med mig att göra. Återstår att se hur det här slutar.

  4. Susy skriver:

    Fy fasen för att inte få en andra chans!
    Jag har själv varit där, men då var det chefspersonen som inte tyckte jag passade in….eller vad det nu berodde på, resten av gänget fattade ingenting…

    Jag hoppas du hittar något annat jobb när du blivit i skick igen, jag tycker inte firman är värd dig mera!

    Många kramar

  5. Elli skriver:

    Tack! Varje kram är guld värd! =)

  6. LagerLotta skriver:

    ja, vad ska jag säga? Klyshor kommer på tungan så även om vi kanske inte är på varmkramnivå du och jag så blir det ”kram” ändå :)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu