Blir så jävla trött!

juni 27th, 2013

Jo, det har varit tyst här ett tag, men det beror mest på att det bara rullat på utan dess mera happenings. Jag springer hos läkare och psykolog lite hela tiden och mår rätt bra, men anses ännu oförmögen att sköta mitt arbete.

Nu till dagens ämne som gör mig så trött och ledsen: FPA! Detta helvetesbolag som det aldrig kan komma något gott ur. I går fick jag ett brev från dem där de behöver en komplettering med ”läkarutlåtande B” alternativt en kopia av sjukjournalen. Inga problem, jag ringde min läkare och han skulle skriva ut det, dock hade han ingen möjlighet att göra det idag, men jag skulle komma in med brevet så han fick en kopia så kunde journalsidan skickas med en gång. För säkerhets skull ringde jag nyss FPA för att berätta att den begärda tilläggsuppgiften kunde dröja en dag eller två (sista inlämningsdag är 4/7) men att jag ville försäkra mig om att min utbetalning ändå skulle ske den sista så att amorteringar och övriga räkningar kan dras som tänkt.

Svaret jag fick från FPA var att det absolut inte finns en chans att få pengar till den sista. Deras läkare har en behandlingstid på max 4 veckor och med tanke på semestertider och så så kunde jag förvänta mig maximal behandlingstid.

KATASTROF!!!

Jag blev genast väldigt upprörd och frågade hur det kunde vara möjligt eftersom utbetalningarna hittills fungerat utan detta läkarintyg, men fick till svar att jag nu varit sjukskriven så lång tid så det behövdes kompletteringar. På min fråga hur de tyckte att jag skulle lösa situationen med mina räntor och amorteringar som automatiskt dras den sista var det simpla svaret att jag fick vända mig till socialen. SOCIALEN???!!!

Jag inser givetvis att socialen existerar och att den gör nytta för behövande som av olika orsaker är i situationer de inte reder upp själva, men jag är personligen uppfostrad med att socialen är en skamfull plats dit uteliggare och alkoholister går för att få pengar till mat och sprit. Varför skall jag, en hårt arbetande människa (som givetvis ibland haft dåligt om pengar men istället valt att ta fler jobb då) gå dit mitt i allt och börja tigga bara för att FPA inte har någon som helst framförhållning eller realistiska behandlingstider för sitt pappersarbete??? Brevet jag fick var daterat 20/6 och kom i min postlåda 26/6. Jag har varit sjukskriven sen 15/4. Det där jävla stället har minsann haft tid på sig att få iväg kompletteringsförfrågan lite tidigare än det blev gjort. Pisshuvuden!

Jag har alltid avskytt det där stället. Jag fick i min ungdom bostadsbidrag under ungefär ett års tid då jag jobbade halvtid och bodde ensam i en liten lägenhet på Klinten. Det rörde sig inte om stora summor som kom in, men ändå ett välkommet tillskott i en skral kassa. När jag hade fått bidraget i ungefär ett år fick jag plötsligt ett brev där FPA bad om ursäkt för att ett räknefel begåtts från deras sida och nu ville de plötsligt ha tillbaka det de betalat för mycket och jag hade EN månad på mig att ordna det. Katastrof även då! På något sätt lyckades jag fixa det, men lovade mig själv i samma veva att aldrig någonsin mer ha med dem att göra. ÄNDÅ sitter jag här igen nu och gråter över det där jävla bolaget.

Är så arg och ledsen just nu att jag inte har hunnit fundera över hur jag skall lösa det här, men lösa det, det skall jag. Det är som vanligt bara att bryta ihop och komma igen. Jag har gjort det många gånger förut.

—————————————-

Som om inte Murphy har haft nog att säga till om idag så ringde min arbetsgivare för en stund sedan och ville träffas så här före trepartsmötet. Varenda en varningsklocka i min kropp skrällde allt vad den bara orkade, men som den goda arbetstagare jag är klarade jag inte av att säga nej, så nu skall jag på möte till firman i morgon kl 11. Jag känner inget annat än ren ångest över det…

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu