Vilken dag!

mars 11th, 2013

Tryckte ett plåster på skinkan innan jag gick och lade mig i går natt. Enligt bipacksedeln skulle nikotinnivån vara på topp efter 8-10 timmar, så jag tänkte försöka göra morgonen/förmiddagen så lindrig som möjligt. Natten var väldigt orolig, jag somnade, vaknade, somnade och tvinnade från läggdags tills klockan ringde. Jag var ordentligt nervös för mitt nya försök efter förra veckans minst sagt katastrofala upplevelse även om, eller mer, för att jag ju nu visste exakt hur illa allt kunde bli.

Det blev inte alls så. Det blev inte ens i närheten! Förmiddagen gick som en dans! Ja, alltså jämfört med förra måndagen då… Jag har ju självklart varit röksugen mer eller mindre hela tiden, men det har varit hanterbart och jag har faktiskt kunnat koncentrera mig på annat under vissa stunder. Jag har fungerat! Jag har inte brutit ihop en enda gång! Jag hade mina tabletter med ifall det skulle komma ett riktigt rejält sug, men behövde inte ta en enda under förmiddagen. Fram emot lunch var jag nästan lyrisk och tänkte för första gången sen hela den här sluta-röka-historien började att det kanske eventuellt finns en chans i världen att jag kan bli rökfri. WOW! Mäktigt!

Eftermiddagen blev dock tyngre. Röksugen blev intensivare och längre och då var plötsligt tabletterna bra att ha. Det tar upp emot en halv timme innan den smälter så dom ger ju en lång verkningstid, men jag märkte att tankarna mellan varven vandrade iväg till ”bara du kommer hem får du röka, håll ut liiiiiite till”. Även nu under kvällen märker jag att koncentrationen och entusiasmen har minskat en hel del, men jag kan hantera det och jag klarar det. En fantastisk känsla. Jag tror jag har växt flera centimeter idag. Grät faktiskt en liten skvätt i bilen på vägen hem för att jag är så NÖJD!

Jo, alltså, jag fattar ju att inte alla dagar kommer att bli så här och jag inser ju att så länge jag ännu har nikotin i kroppen så kommer jag att vara beroende, men känslan idag har varit riktigt häftig. Tänk att ett jävla plåster på häcken kan ge en sådan effekt. Jag skiter fullständigt i om den är på riktigt eller om jag inbillar mig styrkan i det, bara det fungerar för mig. Jag är så otroligt glad att jag lyssnade på er, kloka läsare.

 

2 Responses to “Vilken dag!”

  1. Ylva skriver:

    Sitter med ett leende på läpparna nu Elli :) Härlig läsning!

    Hepp och pepp!

  2. Diana skriver:

    YAY! Nu är du på gång!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu