Fail!

mars 9th, 2013

Tog ett återfall igår.

Jag är besviken på mig själv för att jag svikit er alla som trott på mig och peppat mig, men valet var mitt och gjort är gjort.

Jag trodde jag skulle bli helt knäckt och bildligt talat dunka huvudet i en cementvägg efteråt, men ärligt talat njöt jag så mycket av cigaretten att resten egentligen inte spelar någon roll. Jag är så JÄVLA NÖJD över att jag klarade att hålla mig nikotinfri i över 100 timmar och att jag överlevde de första 48 timmarna utan att skada mig själv. Nu vet jag att jag är envisare än jag själv någonsin kunnat tro.

Men nu står jag då inför ett val, att ta nya tag genast i natt när klockan slår 12 eller att bara ge upp för den här gången och sluta röka en annan gång. Jag velar fram och tillbaka. Fördelen med att lägga av direkt igen är att jag så att säga har ångan uppe och kanske har klargjort för min hjärna att det inte är så jävla självklart att röka hela tiden. Nackdelen är att jag är så fruktansvärt trött på att fokusera på att inte röka så jag inte orkar höra mina egna tankar längre.

Oavsett vad det blir så har jag ägnat dagen åt att le mot kunderna och att uppskatta solskenet. Med min nyvunna livslust har jag dessutom diskat, bytt sängkläder i alla båda sovrummen, dammsugit, tvättat och till och med öppnat veckans post som blivit liggande.

Min allra största respekt för er alla som klarat av att sluta röka. Ni är fantastiska människor med viljestyrka av titan, minst!

9 Responses to “Fail!”

  1. Toja skriver:

    Skärp dig! ;) Börja med att bli ciggfri, ta sen resten stegvis. Ta och läs dina första inlägg, påminn dig om vad du vill bort från, vart du är på väg och varför. Se vinsterna istället för förlusterna, våga pröva allt innan du igen sätter ciggen i munnen och mota bort alla tankar på röksug.
    Önskar jag kunde säga att det är över på si eller så länge, men tyvärr, jag var själv sjukt jävla röksugen för bara nån månad sen, skillnaden är att suget varar så länge som tanken tar att tänka numera istället för att uppta hela min existens och tid som i början. Jag blev rent ut sagt jävligt fittig på tobaksindustrin som gjort ett sånt skitämne som nikotin som fick mig på kroken direkt, som jag var så kär i över 20 år att jag inte ens var rökfri medans jag var gravid, att jag aldrig före detta försök ens försökt sluta förr. Tyvärr så smittade den ilskan över på rökare överlag, jag äcklas så och blir helt ställd när jag ser människor röka offentligt :) störigt, jag själv stod gladeligen o puffade utanför butiken och gick sen in och förpestade luften för alla :/
    Jag snusar ännu, snart 2 år totalt, men jag vågar inte sluta ännu, för mig var det ciggfri som var mål nr. 1. Resten kommer ”sen”.
    Nikosugtabletter under läppen vet jag hjälper en del, annars ger de lätt magproblem och din mage är säkert redan sabbad av rökningen ;) ? Zonnic nikopåsar finns i sverige – underbara!!
    Hejja!!!

  2. Ylva skriver:

    Härligt! :)

  3. Elli skriver:

    Nu har ni ju fått mig lite taggad igen. Underbara människor!!! Jag har sett behovet av preparaten som ett misslyckande, men inser nu att det det inte behöver vara så. Antar att det är individuellt vad som passar bäst men ska ta en sväng till apoteket och botanisera i morgon, tänkte passa på att få lite tips av sakkunniga på samma gång. TACK!!! för ert stöd!

  4. Madde skriver:

    Elli, du har varit duktigt. Men alternativet att klara det helt utan hjälpmedel är för mycket begärt. Du kommer inte att använda plåster/ tuggummi resten av livet. Varför försöker du pina dig själv mer än du klarar av. Vilket du uppenbart gör nu. Plåster måste väl ändå vara en hjälp på vägen att sluta och alla gånger bättre än att röka. Ge det iaf en chans innan du ger upp helt igen. Du är envis, men varför göra något värre än det är? Inatt slutar du röka igen. Nikotinberoendet är nästa steg. Du är inte värd pinan du genomlidit nu. Styrkekramar!

  5. husmor skriver:

    …för varje rökbloss du ej drar ner till lungorna, bra! Se inte nikotinet som det farligaste, se röken ner till lungorna som det du först vill minska på. Det är ju röken ner till lungorna som ger hosta och KOL och problem…det är inte nikopreparat som ger hosta osv… och skadade lungor. Man måste stilla sitt nikotinbehov om man har ett stort sådant, annars funkar ju inget annat…hur ska man kunna vara fokuserad om man har abstinbens? Ha inte dåligt samvete, gläd dig åt varje cigg du EJ tar! KRAM

  6. Diana skriver:

    Bakslag händer, men ge inte upp! Ta nikotinplåster/tuggis till hjälp, då får du fortfarande kämpa mot suget, men det blir mindre och du slipper bli sjuk…

  7. Ylva skriver:

    Nikotinfri kan du ju bli även om du använder plåster/tuggummi/spray (och vad det nu finns). När man som du tokrökt länge och på sistone snäppet ännu mer intensivt, kanske det är för mycket begärt av vem som helst att inte ta hjälp med nedtrappning först och sen stopp? Det innebär ju inte att du ska gå med plåster och/eller tugga nikotintuggummi för ever lixom. En stund bara så nerverna får vila lite :)

  8. Elli skriver:

    Nja, inte EN cig, ett paket, kanske, om jag får stopp efter det… =(
    Nalle är fantastisk! Han kämpar och håller sig. Jag är så stolt över honom! Jag har faktiskt börjat överväga om jag skall ta till något nikotin-preparat. Jag vill ju bli nikotinfri, men jag kanske måste tänka om.

  9. Ylva skriver:

    Nu handlar detta om EN cigg (och en fimp) på drygt fyra dagar Elli, jämfört med what – 30 st (?) på en dag? Det är strongt ändå! Inte för att jag vill berömma dig för den där ciggen heller men.. :)
    Varför inte slänga på ett niko-plåster nån dag, bara för att dämpa suget (bortsett från pinnen-mellan-fingrarna-behovet) en aning? Kanske det skulle göra livet lite lättare en stund?

    Hur går det för den andra tvåbeningen i huset?

    KRAM!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu