HELG!

mars 8th, 2013

Den här dagen har återigen varit en sån där jobbig dag. Sedan 14-tiden har jag inte tänkt på någonting annat än cigaretter och att röka. Är tillbaka i 2-minuterstänkandet. På eftermiddagen var jag till och med ut till verkstaden för att se om jag kunde tigga en cigarett av någon av rökarna, men tyvärr (ja, ja.. ”tack och lov…”) såg jag inte av någon.

Istället klarade jag av dagen genom att tänka att jag definitivt skulle ta en cigarett bara jag kom hem. Efter jobbet var jag in till stan via Hesburger och sen via S-market efter kattmat och när jag väl parkerat flyttades belöningen fram till att jag måste packa upp matvarorna, byta kläder och mata kattor innan jag fick röka. Sen skulle jag äta, sen skulle ju FB och mailen kollas… och här sitter jag ännu orökt kl 20.30.

Flera har sagt åt mig att jag måste aktivera mig och fokusera på annat. Jag skulle gärna följa era råd, men min koncentrationsförmåga är för tillfället hälften av en ordinär hamsters och efter en vecka med begränsad sömn och en livsstilsändring av för mig gigantiska proportioner så är jag så mentalt och fysiskt slut att det inte finns tal om att aktivera mig. Jag är i skrivande stund nästan genomgående mekanisk. Jag vill inte se en människa, jag umgås via mail, bloggen och FB för att det inte är direkt kommunikation. Jag hoppas att det skall komma dagar då jag känner mig rastlös och sugen på liv och umgänge runt mig, men det kommer inte att hända den här veckan. Mitt fokus  är nu på att överleva utan cigaretter, 2 eller 10 minuter åt gången, gräva ner mig i varför jag reagerar som jag gör och analysera mitt eget betende samt lära känna den rökfria Elli som visst aldrig fick bli mer än 12 år gammal.

2 Responses to “HELG!”

  1. Ylva skriver:

    Men om du har nåt att göra som inte kräver koncentration då? Lägg ett stort jävla pussel? Brukar man ju fastna med både en och tre timmar, åtminstone på juldagen :)
    Vi har ju inte umgåtts så där överdrivet ofta det senaste årtiondet och lite till, så jag vet ju inte riktigt dina rutiner och favvosmaker osv. Kan inte tänka mig att smaken apelsin och tobak skulle vara så topp tex, i så fall – vräk i dig apelsiner? :)
    Läs böcker, så du får tiden att gå? Har en halv bokhandel här i bokhyllorna om du vill låna :) Kan rekommendera J.D. Martin och Tess Gerritsen – riktigt bra böcker de jag läst!

    Hepp och Pepp! :)

  2. husmor skriver:

    …det är ganska intressant hur ENORMT röksugen man mitt i det hela blir, men samtidigt som man står över så går tiden framåt, suget avtar efter nån minut,mitt i det hela har det gått nån timme igen och så kommer suget ENORMT tillbaks, man står åter över och timmar blir till dagar, man blir van att inte röka på stunder som man ALLTID rökt tidigare, alltså, man har varit vanerökare även, f-n vet om nikotinet är största boven, tror ej det…nikotinsuget är det minsta problemet, tror jag, det suget varar ju bara nån minut, minuter som känns hemska….jag har i allafall kommit så långt att jag EJ mera funderar på om jag har tobak och eld med mig, jag har vant mig med att ej automatiskt ta tobakspaketet vid kassan när jag handlar, jag har helt enkelt vant mig att vara utan tobak, tankar om att OJ jag är utan tobak – det slår mig inte, förut kretsade ju ”allt” kring att ha tobak, helknäppt, även på jobbet kretsade det runt att ”nu ska jag gå på en rök”, dom vanetankarna är borta…du, det tar tydligen ett tag redan ”bara” det, att bli van att vara en icke rökande rökare. Jaaa, jag säger bara att varje rök man inte tar är jag glad för=)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu