På G me E

mars 7th, 2013

Föll till slut för frestelsen att testa elektronisk cigarett.

Det är alltså en helt nikotinfri cigarett som på något sätt skapar smaksatt vattenånga som man suger i sig och blåser ut. Den är av plast, lång som ett nödår och väger betydligt mer än en riktig cigarett så man får liksom balansera den på mitten då den ska rökas. Sen lyser den lite i ena ändan som en ”riktig” glöd. Den är helt luktfri och ”röken” (ångan) försvinner inom några sekunder när man blåser ut den. En engångs-cigarett håller ungefär 700 bloss vilket enligt hemsidan bör motsvara ca. 4 paket cigaretter. Man kan köpa den i olika smaker som kaffe och …hallonblomma… typ, men jag valde tobak för att det är den smaken jag saknar.

Tillverkaren betonar nogsamt att e-cigaretten inte är till för rökavvänjning och inte bör användas i det syftet, så jag kan inte anklaga dem för falsk marknadsföring, men jag ville ändå se om den kanske på något sätt kunde vara ett stöd i min kamp för en fortsatt nikotinfri morgondag.

Smaken i sig är inte ens nära tobak, den påminner lite om när man rökte vass-vippor som man stoppade i vassrör då man var 10-11 år gammal, eller så där som bränt papper luktar ungefär. Smaken försvinner ur mun efter några sekunder.

Själva rökandet är vansinnigt otillfredsställande. Mina tankar vandrade till när man var 14-15 och låg och torrgned med kläderna på mot nån finnig grabb som hade noll koll. Frustrerande någge nog! Jag suger och puffar och pattar och får en förnimmelse av smak, men inte tillräckligt. Jag försöker dra ner ångan djupt ner i lungorna och den försvinner på vägen. Jag försöker hålla röken i mun utan att dra halsbloss men får inte tag på smaken. Jag puffar röken mellan näsan och munhålan men blir bara irriterad.

Som jag skrev skulle cigaretten hålla ungefär 700 bloss. Jag tror jag snart har kommit upp i den mängden på bara en kväll. Noterar sedan att tillverkaren rekommenderade maximalt 15 bloss per timme. *skrattar ansträngt*. Hoppsan. Oj. Undrar vad överanvändning ger för men…?

Nåja, den har i alla fall hållit mig rökfri denna kväll. Kan ju vara värt 13,50, men tror inte det blir fler av den sorten.

 

 

7 Responses to “På G me E”

  1. Elli skriver:

    Funkar! Kommer o lunchar i nästa vecka, skulle gjort det redan i veckan, men allt har varit på lall…

  2. husmor skriver:

    Jamenvisst, nikotinfri är ju det bästa! Men av min egen erfarenhet och vilja att EJ mera dra ner skiten i lungorna, så anser jag att hellre en tablett som smakar ok, än en felsvängd skorsten som direkt förstör bland annat lungorna. Vi ska ta en fika nåndag =) du o jag UTAN rök, funkar absolut!

  3. Elli skriver:

    Ha-ha, tror absolut det var sevärt =)

  4. Diana skriver:

    Inte för att jag vill förminska din kamp på nåt sätt – men åh vad jag skulle ha viljat sett dig när du provade alla olika sätt att röka den elektroniska ciggen! :)

  5. Elli skriver:

    Men då är vi ju återigen inne på det där med nikotinpreparat, det är ju det jag är tänkt bli fri ifrån…

  6. husmor skriver:

    …i kombination med att du nån minut före har satt en icemint nicorette tinelle va de nu heter i munnen så blir det ganska bra, iceminten ger nikotinet och när du får nikotin i omloppet så kommer nikotinruset och lugnet, men sedan behöver hjärnan ännu nåt som ”ryker” runt fejset och då drar man på den där leksaken, jag gillar bäst den där som ska vara ”som tobak”, du, som rökare så vet man ungefär när suget ska komma, man måste ta iceminten just då som man tror att man normalt skulle ha gått på en tobas paus, ta iceminten 2-3minuter före, för annars blir nikotinbehovet så j-vla akut! KRAM, från rökfri rökare….

  7. Elli skriver:

    Länken till hemsidan: http://www.puroe-cig.com/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu