Unna (kusin med Måtta) och jag.

mars 7th, 2013

Dag 4 och jag kände veckans allra första gnutta livsglädje idag! Orsaken är väl inte den allra friskaste, men jag är inte den som tycker mig ha råd att välja glädjeämnen riktigt ännu.

Orsaken till att jag log var att det kom in en skitig arbetargubbe på jobbet idag som alldeles uppenbarligen nyss hade rökt, varvid jag för min inre blick fick en syn av mig själv hur jag kastar mig över honom och kör tungan i halsen på honom. Hur galet hade inte det varit???

Utöver det är jag nog idag mest förvånad över att jag ännu är rökfri. Jag var så jävla nära att ge upp allt i går och bara sätta mig på garage-golvet och RÖKA, RÖKA, RÖKA!!! men kan inte ens själv svara på vad som hindrade mig. Det finns visst nån liten gen i mig som håller ut när jag redan själv gett upp. Sen misstänker jag att era peppningar och tips hade en hel del med saken att göra… Tackar ödmjukt!

Natten bestod åter igen av att tvinna och snurra, men blandades i natt upp med drömmar om cigaretter, vilket ju tyder på att jag sovit mellan varven.

Dagen HAR faktiskt varit lättare än gårdagen. Att jag levt nästan uteslutande på röd paprika, vindruvor och Treo hela veckan kan vara en bidragande orsak till att jag känner mig ganska lätt i huvudet.Visserligen tänker jag på cigaretter mer än 30 gånger i timmen, men det är ändå inte så där desperat nån-sliter-en-kroppsdel-av-mig längre. Suget är ännu väldigt intensivt men jag känner mig ändå nöjd med att ha varit nikotinfri i totalt 3 dygn, vilket är betydligt mer än jag klarat de senaste 27 åren.

Detta leder in på något nytt; att UNNA SIG. När man ska sluta pratas det nämligen väldigt mycket om hur mycket mera pengar en ickerökare har än en rökare. Jag har nu varit rökfri i 4 dagar vilket ger mig en ren vinst på 21€ räknat på 1,5 pkt taxfree-cig per dag. Om man räknar om det i UNNA SIG-valuta så resulterade det idag i en tandblekning a´270€.

Det faktum att jag förmodligen röker igen när denna tandblekning skall utföras om 1,5 månad ser jag lugnt mellan fingrarna på. Det viktiga är att UNNA SIG.

 

 

2 Responses to “Unna (kusin med Måtta) och jag.”

  1. Diana skriver:

    Klappa dig på axeln! Starkt jobbat! Och självklart ska du unna dig :) Tänk vad stark du är! Att sluta helt, utan nikotinplåster/tuggummin/snus/whatever är ju rena avgiftningen med abstinens from hell…

  2. Madde skriver:

    Du är duktig och du klarar någon minut till. Jag är helt säker. Sätt mål och unna dig saker vartefter. Absolut.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu