Dag 3

mars 6th, 2013

Just hemkommen efter kvällsjobb + inflyttningsfika hos god vän.

Dagen har varit hemsk, inte lika hemsk som igår, men hemsk. Idag har det varit ungefär så som jag föreställde mig att den första rökfria dagen skulle vara, dvs med rastlöshet, aggressioner, svettningar och ett konstant djupt sug efter cigaretter. Luktsinnet är helt klart bättre, men tyvärr ännu helt fokuserat på tobaksrök, gärna inpyrd.

Jag har även noterat nackdelar. Förut kunde jag oberört skippa lunchen och ta 2 cig extra istället. Det funkar inte nu. Nu ska det plötsligt ätas med jämna mellanrum och så blir jag dessutom av med belöningen för att jag ätit. Fuck! Det absolut värsta är ändå att jag sitter vid skrivbordet och arbetar (enligt min uppfattning) aktivt non-stop från morgon till lunch till hemgång och ändå inte klarar av ens en tredjedel av de arbetsuppgifter jag hann med som rökare. Jag fattar inte den grejen. Jag gör samma saker men ser inget resultat. Istället släpar jag efter mer och mer för varje dag och paniken växer.

Efter mina 3 bloss igår fick jag i alla fall ett helt nytt slags lugn i kroppen. Det känns som om jag plötsligt fick slappna av efter att ha krampat konstant i 42 timmar. Just nu är det bara en tidsfråga innan jag sträcker upp händerna och erkänner mig besegrad. Jag fattar att det är en fråga om envishet, uthållighet och att besegra hjärnspöken, men jag har inte motivation och psyke nog att fortsätta fightas. So what om jag dör i cancer inom 5 år, det är tradition i vår familj och då rökte varken farmor eller mormor. Jag vill sova på nätterna, vara effektiv på jobbet och njuta av min fritid.

Mitt mål har krympt under dessa 3 dagar från ”en glad ickerökare” till ”ickerökare” till ”för tillfället rökfri rökare” och sträcker sig nu till den 4/4. Tanken på ”aldrig mer” knäcker mig helt så jag försöker ge min kropp en rökfri månad till att börja med. Med tanke på att jag för tillfället har utökat mitt liv från 2 minuter åt gången till (nästan) 10 minuter åt gången så borde det vara ett rimligt mål.

3 Responses to “Dag 3”

  1. Olle skriver:

    Kom igen nu Elli!

  2. Elli skriver:

    Wow! Den upplevelsen skulle jag verkligen vilja vara med om. Bara tanken på det gör att jag håller ut en timme extra =)

  3. Toja skriver:

    4/4 kanske den glada ickerökaren har vaknat:) eller så går det som för mig .. jag kan inte röka mera :( får inte ner ett bloss utan att kvävas och brinna inifrån. gissa chocken när jag skulle festa till med en partycigg efter 6 månaders uppehåll ^^, har testat var 6:e månad att dra ett bloss och samma resultat varje gång. Trots fjuttiga blå LM. Mitt livs första halsbloss gick bättre.
    Håll ut nu bara!!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu