Vanans makt.

januari 20th, 2013

Om jag bortser från nikotinavvänjningen som förmodligen kommer att bli ett eget litet helvete när det väl är dags, så finns det en sak som skrämmer mig otroligt mycket: Hur skall jag någonsin kunna vänja mig av med ”rökrörelsen”? Det är alltså grejen med att föra två fingrar till munnen med jämna mellanrum.

Det kan verka väldigt löjligt att fundera över en sådan sak, men jag kan inte komma på en enda sak som jag har gjort så många gånger, mer eller mindre medvetet. Jag bortser då givetvis från saker som att gå eller andas som är självklara… Nej, det jag menar är den lilla rörelsen då jag har ciggen i handen och för den till läpparna i syfte att inhalera. Jag har nämligen, efter att snabbt ha räknat över saken, kommit fram till att det är en rörelse jag hittills har gjort ungefär 4.000.000 gånger. FYRA MILJONER GÅNGER!!!

Hur slutar man med en sån sak?

Det skall bli intressant att se hur länge den vanan sitter i, jag har väldigt svårt att tro att den plötsligt skall försvinna bara för att cigaretten mellan fingrarna försvinner. Vad kommer jag att göra istället? Jag är rädd för att mina naglar ligger illa till och DET är ingen ovana jag vill ha tillbaka.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu