Arbetslös

oktober 9th, 2013

Nu är snart min tredje dag som arbetslös till ända. Jag har anmält mig som arbetssökande till AMS och sökt några jobb samt lagt ut lite krokar. Utöver det händer det inte så mycket. Jag håller på att storstäda huset för att vi skall få hit en värderingsman i nästa vecka, men han lär ju titta på andra saker än huruvida det är damm i bokhyllan för sin värdering. Nåja, jag tror i alla fall att helhetsintrycket gör en del för värderingen, och om inte annat så är huset rent en stund igen och det är ju trevligt.

Jag har väldigt blandade känslor inför min livssituation för tillfället. Efter den långa sjukskrivning jag haft så känns det befriande att vara friskförklarad och kunna göra vad jag vill utan att någon kan titta snett på mig. Jag har i och för sig försökt att inte bry mig under sjukskrivningen heller, men tanken har ändå hela tiden funnits i bakhuvudet. Nu behöver jag inte fundera över den saken. Skönt! Värre är stressen över framtiden. Jag har ännu ett så pass gott självförtroende att jag satt hos AMS idag och lät bli att lyssna på det handledaren sade, bara för att jag är så övertygad om att jag kommer att ha ett nytt jobb inom en månad, men med kvällen och mörkret kommer de negativa tankarna och då får jag panik över att jag kanske måste gå från hus och hem bara för att jag inte har råd med amorteringarna.

Med den tanken i huvudet bokade och betalade jag en veckas semesterresa till Gran Canaria i januari… Ska det gå åt helvete skall jag i alla fall vara solbrun när det händer… Av ekonomiska skäl blir det inte mitt älskade Kap Verde den här vintern, men vi unnade oss ändå ett lite lyxigare alternativ på ett couples-hotell (barnfritt). Jag längtar redan efter värme trots att hösten, så här långt, har varit långt över mina förväntningar vädermässigt.

Så, dagarna lallar på och jag med dem. Som avslutning kan jag berätta att kvällen har ägnats åt att laga fransk manikyr på mig själv. Hittills har det gått käpprätt åt skogen. En halv flaska nagellackborttagningsmedel senare sitter jag här och svär och konstaterar att jag i alla fall inte skall ge mig in i den branschen. Check!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu