april 3rd, 2013

Dagarna går och jag med dem.

Inför fredagens möte med coachen är det väl dags att börja sammanfatta de första 4 rökfria veckorna, åtminstone antar jag att det är det mina kollegor gör…

Själv lallar jag på i tidigare spår. Efter den första helvetesveckans alla kval tänker jag inte neka mig själv tillfredsställelsen att ta en cigarett någon gång. Jag har varit rökfri i 8 dygn som mest och vet nu att jag klarar det. Jag har varit på fest rökfri och vet att jag klarar det. Jag har haft psykbryt på jobbet och mött ett flertal motgångar efter varandra och klarat även det. Fine! Tills vidare.

Jag är inte dummare än att jag förstår att jag vid något tillfälle måste välja att avstå helt från cigaretterna, annars är det inte mycket rökfritt att skryta med, men det faktum att jag under denna månad har rökt mindre än 3 paket jämfört med en vanlig månad då jag röker ungefär 35 paket är smått otroligt. Ta antalen gånger 20 så låter det som om jag kanske kan komma i fråga för ett Nobel-pris i rök-minskning under 2014.

Jag är fortsättningsvis lyrisk över hur bra plåstren funkar. Det här är sista veckan med högsta dosen och jag har redan märkt att jag kan ha ett plåster nästan 2 dygn istället för ett, så jag är knappt ens orolig för hur det skall bli. Jag har dessutom varit utan tabletter de 2 senaste dagarna. Jag får väl anta att det blir lite mer tablett-sugande de första dagarna med lägre plåster-dos, men det tar jag med glädje så länge jag fungerar normalt.

Rökandet då? Jo tack, det går bra. Jag rökte 1-2 cigaretter per dag under påskhelgen, that’s it. Jag har helt klart största problemet med att hålla mig från cigaretterna när jag är ensam och har uträttat någonting. Jag hade aldrig kunnat tro att jag använder cigaretterna som belöning i den grad jag tydligen gjort. Jag har försökt fundera ut en alternativ belöning som skulle smälla lika högt, men har hittills inte hittat någon som är rimlig. Om någon av er känner för att skänka mig 50€ som belöning, istället för att jag tar en cig, så lovar jag dock att överväga det noga.

 

 

 

One Response to “”

  1. Ylva skriver:

    Inte för att vara tjatig, men du ÄR duktig :) Du har gjort en stor ändring!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu